Papa, ik ben al een baby van 7 maanden oud

Onze kleine is nu ruim 7 maanden oud en is al een hele vent geworden. Het lijkt de laatste maanden allemaal wel in een stroomversnelling. Hij is niet meer het op super verzorgende baby niveau, maar al echt een mobiel mannetje met een karakter en mening. Deze periode mogen wij ons ook allemaal gaan wagen aan nieuwe leuke dingen. Zo mag hij al bijna alles eten (en er is nog niets wat ie niet lust) en zie je zijn mobiliteit met de dag verbeteren.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Ons kind eet alles 

Wat gaat er een wondere wereld voor de baby open als de melk op de tweede plaats komt en doet de schijf van 5 haar intrede. Heerlijke fruithapjes, verse boterhammen en een weelde aan gepureerde maaltijden worden met al het gemak door onze geslabberde prins zonder problemen verorberd. Als zijn het worteltjes met kip en rijst of een combinatie met de immer klassieke bloemkool. Alles gaat de oven in. 

En eten doet hij met passie. Lekker genieten van al het lekkers. Vingers aflikken en de snoet helemaal volsmeren met het laatste van de lepel. De wasmachine heeft het er maar druk mee. De tip van de dag is dan ook dat een jong gezin nooit genoeg slabbers of doekjes heeft.

Meer bewegen. Maar wanneer gaat de baby kruipen?

Papa is een actief mens. Lekker bewegen, sporten en maar zorgen dat die opgekropte energie kwijt kan. Ik vind het dan ook mooi om te zien dat onze kleine lekker aan het bewegen is geslagen. Het begon ongeveer bij 6 maanden en nu pivoteert hij als een volwaardige NBA basketballer over de vloer of in zijn eigen bedje. Machtig mooi om te zien maar helaas niet altijd even handig. Een luier verschonen is nu een grotere uitdaging geworden :). Probeer alles maar eens schoon te houden.

Kruipen doet hij nog niet, maar zal niet lang meer duren. De meeste kinderen gaan kruipen tussen de 7 en 10 maanden. Dit gaat hem wel lukken. En mocht dat niet, er zijn blijkbaar ook baby’s die het kruipen overslaan.

Hier een mooi artikel over het kruipen van je kind. 

De praatjesmaker

Het brabbelen is begonnen. geen volle zinnen of mooie woorden, maar gebrabbel alla Purk van Sesamstraat. erg aandoenlijk en soms ronduit hilarisch. je probeert er van alles uit te halen, maar vaak komt het niet verder dan een verzameling van “brerebbrebe ebre r et ta ta tata prrrrrrrr” . Het lijkt echter wel of hij wel doorheeft wat hij wil zeggen ik ik vraag mij oprecht af of hij een of ander verhaal in zijn hoofd beleeft als hij tegen zijn speelgoed aan het praten is.

Niet meer overdag slapen

Onze muppet is altijd al een korte slaper geweest. Slaapjes van drie kwartier tot maximaal 1,5 uur zijn meer de standaard. Ik geloof niet dat hij het landelijk gemiddelde haalt. Overdag slapen vind ie ook minder leuk. Hij moppert als hij naar bed moet en vindt het helemaal niet meer leuk als wij zomaar de (slaap)kamer verlaten. Zou hij misschien last krijgen van verlatingsangst (artikel van papa nick). Verlatingsangst is namelijk ook een verandering die rond het half jaar zijn intrede doet. Helaas iets waar je doorheen moet. Al schijnt kiekeboe spelen wel te helpen. 

Wat nog mooi is om te vertellen, tenminste dat vind ik, is zijn strakke interne wekker. Stipt 6 uur laat onze kleine man van zich horen. Hij zal er vaak geen 10 minuten langs zitten. Knap toch voor een kind zonder tijdsperceptie :).

Kortom. Wederom een fijne periode met weer veel leuke dingen. Om met een cliché te eindigen. Het gaat echt snel!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven