Papa gaan we bbq’en?

Wij van Papavertelt zijn fervent bbq’ers, dus zijn wij weer erg gelukkig met de zonnestralen en de lekkere temperatuur. In dit blog zal ik het hebben over de verschillende mogelijkheden voor een gezonde en gevarieerde bbq voor iedereen. En hoe je toch vitamines bij je kleine erin krijgt.

Heb je ook de laatste post van Papa Thijs gelezen? Hij vertelt over een kindvriendelijke tuin en wat daar allemaal bij komt kijken.

Let op zout bij de kleintjes

Zowel het bewerkte vlees, saus als brood zitten vol met zout. Nu is het algemeen bekend dat zowel baby’s als peuters niet veel moeten binnenkrijgen. Let er dus vooral op dat je niet teveel van de bovenstaande dingen geeft. Een keertje kan uiteraard geen kwaad, maar zorg dat het geen gewoonte wordt.

Zelf marineren van het vlees

Omdat er in voorverpakt vlees veel zout zit probeer ik zelf mijn marinades te maken. Hierbij reduceer ik het zoutniveau naar mijn eigen wens. Voor de smaak gebruik ik graag verse kruiden.
Ook kan ik precies de smaak samenstellen zoals ik dat wil.

Geen inspiratie voor een marinade? Het internet staat er vol mee. Er is echt genoeg te vinden. Dus struin wat recepten websites af en je hebt recepten in overvloed! (Tips voor sites?)

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Welk vlees wel, en wat niet

Peuters en kinderen mogen (bijna) alles eten. Toch zijn er gerechten/producten waarmee je moet opletten. Zo moet je oppassen met rauwe producten, zowel vlees als vis. De reden is dat hier bacteriën in kunnen zitten waar kinderen sneller ziek van worden. Oppassen dus!

Gezonde dingen van de bbq

Zorg ook dat er altijd groenten op tafel staan. Onze oudste is erg fan van paprika, in welke hoedanigheid dan ook. Dus dit wordt eigenlijk altijd wel klaargemaakt. Een assortiment aan gesneden rauwkost doen het sowieso vaak goed omdat het lekker knapperig en zoet is. Je kan hier dan ook zelf hummus bij maken.

Gratis tip van Papa Thijs: Geef je kleine eerst groenten voordat je gaat bbq’en en begin daarna pas vlees, brood en dergelijke. Op deze manier zitten de groenten er al in voordat het ‘minder gezonde’ eten op tafel komt.

Fruitsalade is altijd een hit

Zelf serveren wij altijd een fruitsalade bij de BBQ. Zodat er altijd iets lekkers en gezonds is voor iedereen.
Op de dag zelf proberen we hier dan ook rekening mee te houden met de fruit inname die dag.

Persoonlijke favorieten van de bbq

Mijn oudste zoon is zeker geen echte vleeseter, behalve als de bbq aan gaat. Vooral worsten doen het erg goed, maar ook (een hele) kip valt erg in de smaak. Dit is dan ook altijd aanwezig als wij bbq’en.
Dingen met een ruwe structuur zoals een hamburger krijg ik netjes onaangeraakt terug.

Ben je nog opzoek naar lekkere recepten voor de bbq kijk dan ook een op cultiviz.nl. Hier staan heerlijke recepten op.

Hebben jullie zelf tips nog tips voor een verantwoorde bbq? Laat ze dan hieronder achter in een comment!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven