Papa sport jij nog wel eens?

Sport is een belangrijk onderdeel van ons leven. Mijn vrouw en ik hebben altijd veel gesport en zijn dit weer aan het oppakken na de 2e zwangerschap. Toch is het allemaal wat lastiger om dit vol te houden en te plannen. Samen sporten gebeurd dan ook echt een stuk minder dan voorheen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Marathon lopen

Voordat onze eerste werd geboren heb ik op de valreep nog een marathon gelopen. Acht maanden voordat ik de marathon had gelopen kreeg ik het ‘geniale’ idee om dit te gaan doen. Hardlopen deed ik hiervoor al met enige regelmaat, maar ik was echt geen dedicated hardloper. Nog een hele kluif om die 42km te volbrengen. Gelukkig kreeg ik hiervoor alle vrijheid van mijn vrouw. En hebben ook veel samen getraind, vooral de laatste maanden. Zij zwanger op de fiets, en ik hardlopend er naast.

Afkicken van sporten

Het was wel erg afkicken toen onze eerste er was. Van 5 keer trainen per week en er heel veel mee bezig zijn (over de marathon lezen, voeding, stretchen) naar korte nachtjes. Een hele andere modus, het genieten en van de kleine.

Tussen de slaapjes door

Omdat ik toch wil blijven sporten en uiteraard zo min mogelijk wil missen probeer ik zoveel mogelijk te gaan als de kindjes liggen te slapen.

Op deze manier ‘missen’ wij elkaar niet, en blijft er genoeg tijd over voor leuke dingen.

Nadeel is wel dat we niet samen kunnen gaan.

Planning

Wij proberen 2 keer per week naar de sportschool te gaan. Daarnaast nog is het doel voor mij om 1 á 2 keer aan cardio te doen.

Op maandag hebben wij oppas dus kunnen we samen naar de sportschool gaan. De andere keer gaan wij apart van elkaar. Ik doordeweeks in de avond of in het weekend, en mijn vrouw meestal in het weekend.

De cardio doe ik, of door naar mijn werk te wielrennen of in het weekend een rondje te fietsen of hardlopen.

Vooral het fietsen naar mijn werk ervaar ik erg prettig omdat ik geen concessies hoef te doen in quality time met mijn gezin. Want er gaat niets boven quality time!!

Fit zijn is belangrijk voor een papa

Ik kan wel zeggen dat onze nachten momenteel zeer bedroevend zijn. Is het niet de ene die ons wakker houdt, dan wel de ander. Ze wisselen elkaar keurig af.

Ondanks het slaaptekort blijven we sporten. En zelf haal ik hier veel energie uit. Ik ben van mening dat wanneer ik niet zou sporten in mezelf nog veel slechter zou voelen. Door de adrenaline die ik haal uit het sporten ben ik op het werk ook scherp.

Hoe doen jullie het met sporten? Staat dit op een laag pitje, of juist niet?

1 gedachte over “Papa sport jij nog wel eens?”

  1. Michael Hollanders

    Ook een idee! Ben zelf een fervent wielrenner. Maar erop uit gaan voor mij, betekent thuisblijven voor de vrouw. Zit nu sinds twee maanden op het online fietsen via Zwift. Okay, je moet even een investering doen maar kan nu van met moeite 1x in de week fietsen naar 3x. En het voordeel, ik sport thuis dus dit geeft weer vrijheid aan mijn vrouw 👌

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven