Vriendenweekend in Rotterdam

Een vriendenweekend met 80% papa’s

Eind september ben ik op ons jaarlijkse mannenuitstapje geweest. Rotterdam was dit jaar de locatie met een programma vol activiteiten. Graag deel ik dit weekend als tip voor degenen die op zoek zijn naar een leuke locatie voor een weekendje weg met vrienden of familie. In de samenstelling van onze groep qua personen niet verandert. Alleen het verschil in levensfase van de totale groep begint nu wel op te vallen. Waar het eerst 10 man zonder kinderen waren zijn er nu al 8 papa’s in de groep.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Een weekend Rotterdam | Vrijdags

De watertaxi

Rotterdam is goed bereikbaar middels de vele vervoersmogelijkheden op het water. Door onze auto’s te parkeren aan een van de grote gratis parkeerplaatsen aan de rand van de stad. Vanuit hier vertrekken wij middels de grote watertaxi naar het centrum van Rotterdam.

Slapen in de kubuswoningen

De kubuswoningen zijn ons onderkomen voor deze twee nachten. Tijdens de eerste biertjes in de foyer doen de eerste verhalen de ronde. Waar het vroeger alleen sterke verhalen waren die voornamelijk over vrouwelijk schoon en drank gingen komen nu termen als papadag, financiering en de kosten van de dagopvang steeds vaker naar boven. Ja, wij worden ook ouder.

Knoflookrestaurant Look

Het organiserend comité verkleind de kans op aandacht van vrouwelijk schoon (die alle jaren eigenlijk nihil is) tot een minimum door binnen te lopen bij knoflookrestaurant Look. Hier is voor 10 man een 3 gangenmenu geserveerd waarbij knoflook een belangrijk ingrediënt is voor iedere gang, van buikspek tot knoflookroomijs. De recensies spreken voor zich, het was hier dan ook heerlijk eten. Probeer ook zeker de knoflookjenever. Een intensief borreltje voor aan het begin.

Biergarten Rotterdam

Biergarten Rotterdam
Biergarten Rotterdam

In de avond nuttigen wij een drankje in de enige echte biergarten van Rotterdam. Een vroeger verlaten plein dat nu door enkele ondernemers weer helemaal hip en happening is. Wat ons (als dorpelingen) opvalt is de gemoedelijkheid. Geen raar sfeertje, maar het gevoel van ‘ons kent ons’ en volledige acceptatie. Helaas worden wij ook ouder en kostte het moeite om nog tot 02:00 wakker te blijven. We liggen dus relatief op tijd in bed. Geen 04:00 of later meer voor deze heren.

Een weekend Rotterdam | Zaterdag

Rip Experience Rotterdam

We beginnen de ochtend goed met een Rip Experience door de Rotterdamse haven. Hoewel het water erg rustig is geeft het een ontzettende kick om met max. 75km per uur over het water te knotsen in een powerboat. Rotterdam vanaf het water is erg mooi en de boot neemt ook regelmatig rust om de highlights van de stad te kunnen bewonderen. Rakelings varen langs de S.S. Rotterdam (het gerenoveerde cruiseschip) gaf ons echt pas een duidelijk beeld van hoe immens dit schip wel niet is.

Na deze 30 minuten durende vaart hebben wij ruim de tijd om Rotterdam te verkennen. De markthal, leuke eettentjes aan het water en de highlights als Hotel New York passeren de revue.

Houd je kleintjes droog!

Culinair op zuid

Dan is het tijd om een minder populair stuk van Rotterdam te verkennen. Rotterdam Zuid kan gezien worden als de oude arbeiderswijk van de stad en kent een rijke verzameling van verschillende nationaliteiten en culturen. Het is in deze wijk dat wij een afghaanse kookworkshop gaan volgen. Eerst zelf alle ingrediënten halen op de markt of bij een van de verschillende kleine winkeltjes die de buurt rijk is. Eten wat je zelf hebt gemaakt is natuurlijk altijd top en onder het genot van een Brabants biertje peuzelen wij lekker onze multi-culti gerechten op. Zelfs de iets te pikante Afghaanse bitterballen.

S.S. Rotterdam Escape rooms

S.S. Rotterdam
S.S. Rotterdam

Het al genoemde (voor veel te veel geld) gerenoveerde cruiseschip de S.S. Rotterdam is de locatie voor de laatste activiteit in Rotterdam. De koelcellen van het schip zijn omgetoverd tot 2 identieke escaperooms. Voordat wij echter deel gaan nemen genieten wij eerst nog van enkele biertjes op het dek van het schip (Titanic feeling included). Na een tocht door de gewelven van het schip en enkele originele ruimten wordt onze groep opgedeeld in twee en mogen wij gaan kijken wie als eerste de escaperoom op kan lossen. Het is een hele leuke escaperoom die goed in elkaar steekt waarbij het ‘battle’ aspect heel goed uit de verf komt.

Een weekend Rotterdam | Zondag (retour)

Zondag is de dag van de terugreis naar het ‘dorpse’. We slapen onze kater uit, genieten van het meer dan ok ontbijt van onze StayOk en bereiden ons voor om ‘Roffa’ te verlaten. We zijn op tijd thuis, want de papa’s willen hun kroost nog zien voordat ze naar bed gaan. Nog even spelen, een aai over de bol en nog even bespreken wat ze gedaan hebben in de tijd dat papa er niet was.

Rotterdam zelf heeft bij mij persoonlijk een heel goede indruk achtergelaten. Het is een architectonisch mooie stad die je nog echt ontvangt. Ik voelde mij er ten alle tijden welkom en kon genieten van hoe de stad zich ontwikkelt. Oude gedeelten worden nieuw leven ingeblazen en men ziet kansen in ieder hoekje. Een topstad voor een vriendenweekend

Deze post is misschien anders dan je van ons gewend bent, maar ik wilde graag dit programma met jullie delen. Als dorpse jongen zeg ik: “Rotterdam is de moeite. Voor zowel uitstapjes met de vrienden als familie uitstapjes.  

Miljoenen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven