Papa ik wil naar de Efteling

Naar de Efteling met Ticket Extra. Is het de moeite?

Enige tijd geleden zijn wij (mijn vrouw en ik) met onze oudste zoon (16 maanden) naar de Efteling geweest. Het leek ons hier wel tijd voor aangezien hij nu wat ouder is en er wat van mee krijgt, van een dagje Efteling. Want laten we eerlijk zijn, tickets voor dit mooie park zijn niet goedkoop.

We zijn al meerdere keren naar Safari Park de Beekse Bergen geweest. Maar de grootsheid en de setting van Efteling maakt het geheel toch allemaal indrukwekkender dan het Safari Park.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Een kaartje voor de Efteling

De Efteling is geen goedkoop uitje. Een kaartje voor volwassene is met een standaardprijs van €38,-, niet goedkoop te noemen. Tel daarbij nog eten en drinken, een parkeerkaart en (in ons geval) een souvenir op bij het geheel.  Je bent dan al gauw €50,- tot €70,- kwijt. Het is dan ook de moeite om je te verdiepen in de vele extra mogelijkheden die je net iets meer voordeel en waarde voor je geld geven.

Voordelen van Ticket Extra van de Efteling

Ticket Extra is een nieuwe service van de Efteling zelf. Het is geen abonnement, maar zie het als een upgrade op je standaard kaartje. Een upgrade die mijn inziens haar waarde wel terugbetaald.

Dit extra ticket geeft verschillende voordelen t.o.v. een regulier ticket. Het kost je misschien €10,- extra, maar dit heb je toch al snel weer ‘terugverdiend’.

Want dit zit er allemaal in het Ticket Extra:

 • 30 minuten eerder toegang
 • Koffie of thee met een muffin
 • Lunch: panini of friet
 • 20% korting op een souvenir

Ik ben niet goed op de hoogte van de prijzen in het park zelf, maar ik geloof niet dat je een koffie of thee met een muffin en een panini of friet voor minder dan €10,- kunt kopen.

Maar waar wij het uiteindelijk voor deden is het half uurtje eerder toegang.

30 minuten eerder toegang tot het park

Hier was het ons allemaal om te doen. Wanneer je alleen met oudere of oudere kinderen gaat dan maakt dat half uurtje niet veel uit op een hele dag. Maar aangezien wij maar beperkte tijd hebben vanwege het middagdutje is een half uurtje mooi meegenomen. Dit bekende dat we ⅙ van de tijd langer konden blijven.

Daarnaast is heerlijk rustig en kunt je overal vlot doorlopen. Het lukte zelfs om 3 keer achter elkaar in Monsieur Cannibale te gaan omdat er toch nog niemand in de rij stond. Ideaal dus.

Maar ook in het sprookjesbos was heerlijk rustig. Onze kleine kon hierdoor alles goed zien en kon maximaal genieten.

Zoals aangegeven kun je met het Ticket Extra 30 minuten eerder naar binnen. Dit kan in de volgende rijken:

Marerijk

 • Sprookjesbos
 • Droomvlucht
 • Twee draaimolens op het Anton Pieck Plein

Reizenrijk

 • Monsieur Cannibale
 • Vogel Rok
 • Avonturen Doolhof
 • Kleuterhof

Anderrijk

 • PandaDroom
 • Spookslot
 • Fata Morgana

Zoals je ziet zijn het vooral de rijken die de focus hebben op de kleinere bezoekers. Ruigrijk, met de python en de andere achtbanen zijn dan ook niet 30 minuten eerder open. Wij zijn zelf alleen in het Sprookjesbos, de draaimolens en Carnaval Festival (meerdere malen) geweest. Hierna was het toch echt bedtijd voor onze kleine vriend.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Efteling parkeerkaart

Ook dit is een aanrader om al online te kopen. Voor ons was het niet perse nodig, omdat wij al vroeg gingen. Maar als je dan toch bezig bent met online bestellen dan kun je dit direct erbij kopen. Ideaal voor wanneer je tijdens de spits naar huis vertrekt. De parkeerkaart kost €10,-.

We hebben een zeer leuke dag/ochtend gehad die zeker voor herhaling vatbaar is! En zullen zeker weer gebruik maken van het Ticket Extra,

Zijn jullie al met je kleine naar de Efteling geweest? En hoe is dit bevallen? Wij gaan zeker snel weer, maar dan naar de Winter Efteling!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven