Papa moet naar de (online) pufcursus

Deze post is een samenwerking met babyopkomst.tv

Zwangerschapscursus, zwangerschapsyoga of pufcursus. Bijna alle zwangere vrouwen volgen het en (redelijk) veel mannen hebben hier niet veel mee.

De meeste mannen staan dan ook niet te popelen om over dit onderwerp te praten, laat staan deel te nemen. Maar eigenlijk is het erg belangrijk om hier als partner aan deel te nemen. Zelf vond ik het dan ook erg nuttig en totaal niet vervelend om te doen. Achteraf gezien had ik nog wel meer willen weten over de verschillende fases van een bevalling die een vrouw meemaakt en hoe zijn hier doorheen kan komen. Hoe ik had kunnen kan assisteren en helpen. Want eerlijk is eerlijk, je staat toch echt aan de zijlijn toe te kijken hoe je vrouw al het werk doet en pijn heeft.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Zwangerschapsyoga

Ik vond het niet erg éénmalig deel te nemen aan de zwangerschapsyoga van mijn vrouw, maar ik hoefde ook niet wekelijks bij te zijn. Ten eerste vind ik het iets van mijn vrouw zelf, zij is degene die zwanger is en de bevalling moet doen. Daarnaast komt het de (ontspannen)sfeer ook niet ten goede als er steeds partners aanwezig zouden zijn.

Online zwangerschapscursus

Gelukkig zijn er ook alternatieven waarbij je meer informatie en meer ervaring kunt opdoen zonder dat je steeds mee hoeft naar de yoga of cursus. babyopkomst.tv is hier een voorbeeld van. Op de site van Baby op komst is het mogelijk verschillende cursussen te volgen voor zowel (aanstaande) vaders als moeders.

Voordelen online zwangerschapscursus

 • heel laagdrempelig
 • zelf in te plannen
 • voor moeders en partners
 • uitgebreid aanbod cursussen, hierdoor zelf te bepalen hoeveel je er volgt
 • cursus die is gevolgd kan worden terug gekeken


Prijzen

Hieronder vind je een overzicht van de prijzen en de verschillende pakketten die worden aangeboden.

PAKKET 1PAKKET 2PAKKET 3
Toegang tot één cursus van jouw keuze
Kijk zo vaak je wilt gedurende een ½ jaarVoor de zwangere die echt alles wil weten!
Gemiddeld 15 lessen per cursus
Toegang tot drie cursussen, inhoud per cursus idem als pakket 1Toegang tot maar liefst zes cursussen, inhoud per cursus idem als bij pakket 1
Gemiddeld 15 minuten per lesJe koopt 3 credits. Iedere cursus die je start kost 1 creditKies en start een cursus wanneer jij wilt, bij aanvang van de cursus van jouw keuze lever je 1 credit in van de 6 credits die je met dit pakket koopt
Extra tekst- en audiobestanden en werkbladen
Bepaal op later moment welke cursussen je precies wilt volgen en ruil dan 1 credit in voor de cursus van jouw keuzeJe hebt 2 jaar toegang tot je account
Kijk zo vaak je wilt gedurende een ½ jaarJe hebt 1 jaar toegang tot je account
1 cursus voor €74,95 gedurende 6 maanden3 cursussen voor €187,- gedurende 1 jaar6 cursussen voor €347,- gedurende 2 jaar

Aanbod zwangerschapscursussen babyopkomst.tv

 • Voeding en zwangerschap
 • Fit & in balans bevallen met yoga en mindfulness
 • Goed voorbereid bevallen
 • Voorbereiden op basis van HypnoBirthing
 • Jonge ouders, en nu?! (Beschikbaar voorjaar 2019)
 • Leer je baby kennen


Cursussen voor papa’s

Iedere bevalcursus heeft een les voor de partner die extra inzoomt op de rol van de partner tijdens de bevalling. Bij de overige lessen geeft de docent aan het begin van de les aan of het belangrijk is dat de partner meekijkt. Het gaat dan vooral over de lessen die echt gaan over het verloop van de bevalling, hoe je weeën op kunt vangen, omgaan met pijn, hoe je kunt masseren en nog veel meer. Hierdoor ‘leer’ je als partner veel meer dan tijdens die ene partneravond bij een gewone cursus. Je bent hierdoor beter voorbereid op alles wat gebeurt tijdens de bevalling en wat je moet doen, samen met je partner, om weeën op te vangen, pijn te verminderen, enzovoort. Als partner voel je je hierdoor minder hulpeloos.

Babbyopkomst.tv geeft ook heel duidelijk aan dat ze ons als partners niet aan de zijlijn wil hebben maar dat je als partner écht heel belangrijk bent en veel meer voor je vrouw kunt doen dan je misschien denkt. Je moet alleen leren wat je dan kunt doen en dat bieden deze cursussen.

Eigen bevindingen bevalcursus

Zelf vond ik er hele nuttige informatie tussen zitten. Met overlap tussen de éénmalige cursus die ik heb gevolgd. Het palet dat hier wordt aangeboden is echt vele malen groter dan bij mijn ene cursus uiteraard.

Op deze manier kun je een nog grotere toegevoegde waarde zijn als je vrouw/vriendin hier behoefte aan heeft.

Mijn ervaring met babyopkomst.tv

Ik kan niet anders zeggen dat deze site bomvol handige, leuke en interessante informatie staat. Met voor ieder wat wils.

De video’s zijn laagdrempelig ingestoken en eenvoudig te volgen. Doordat de video’s terug te kijken zijn hoef je niets te missen. De cursus die je hebt bekeken is meerdere malen te bekijken. Mocht je na verloop van tijd iets terug willen kijken dan is dat dus mogelijk en wordt zelfs aangeraden. Het is dan ook uit onderzoek gebleken dat wanneer je informatie maar 1 keer hoort het maar voor 35% blijft hangen, 65%! wordt dus weer vergeten. Terugkijken is dan ook heel verstandig. Als je alle info wat jullie kunnen doen tijdens de bevalling meerdere keren hoort blijft het beter beklijven en schud je het zo uit je mouw op het moment dat je het nodig hebt 

Tot slot zijn er niet alleen video’s te bekijken om je voor te bereiden op de bevalling, maar ook voor daarna. Er worden goede tips en weetjes gegeven over hoe je meer betrokken kunt zijn bij de opvoeding en wat dit voor positieve gevolgen kan hebben voor je kindje.

Ben jij al bekend met babyopkomst.tv? En wat zijn jouw ervaringen van de partnerles? Laat het ons hieronder weten!

Deze post is een samenwerking met babyopkomst.tv

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven