Papa, naar welke muziek luister ik?

Laat ik er maar meteen voor uitkomen: 95% van alle kinderacts vind ik niet om naar te luisteren. Muzikaal is het allemaal erg plat en het 13 in een dozijn gehalte is erg hoog. Wij hebben enkele old skool cd’s en een Sesamstraat cd met muziek geschreven door Henny Vrienten die ik te beluisteren vind. Naar welke muziek laat ik mijn kind luisteren? En zijn er online nog verrassingen te vinden in leuke initiatieven? Lees verder, want we hebben ook de eerste muzikale winactie op papavertelt.nl

Rolling Stones ipv K3 voor mijn kind

Ik heb helemaal niets met kinderliedjes. Ik houd niet van de stemmen, de melodieën en mis de gelaagdheid en compositie. Er zijn echter enkele uitzonderingen. VOF de kunst, Dirk Scheele en de cd van Sesamstraat worden gedoogd. Nee, die van ons krijgt vooral ‘goede’ muziek te horen. Waarom luisteren naar Mega Mindy als je ook naar Oasis, Blaudzun en Johnny Cash kan luisteren?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Slaap Kindje Slaap

Voor die kleine van ons heb ik al veel persoonlijke slaapliedjes verzonnen (vaak op een carnavalesk ritme) die duidelijk bij onze bambino in de smaak vallen. Vaak blijven ze lekker hangen en ik heb zelfs al meegemaakt dat mijn vriendin ze zelf overneemt. Ik merk dat ik ook liever uit eigen repertoire zing dan de gesettelde bekende kinderliedjes.

Liedje met naam

Liedjemetnaam.nl benaderde ons of wij geinteresseerd waren in het beluisteren van hun gepersonaliseerde slaap- en verjaardagsliedjes. Het concept van het hebben van persoonlijke liedjes voor die kleine van ons intrigeerde mij en samen met Papa Nick gingen wij akkoord om voor onze kinderen de liedjes te ontvangen en te beoordelen.

Het bestellen van de liedjes ging voorspoedig en binnen 5 minuten had ik een complete set aan bestanden in mijn bezit. Twee liedjes, de covers en de songtekst stonden op mijn desktop te pronken. Eens kijken wat ik en mijn vriendin en natuurlijk de kleine ervan vinden.

Het persoonlijke slaapliedje viel met gemengde gevoelens. Voor mij persoonlijk was het net te zoet, maar mijn vriendin vond het dan juist weer helemaal top. Onze kleine vriend heeft hem ook geaccepteerd en is erbij in slaap gevallen. Missie geslaagd toch :)..

Het verjaardagsliedje vond ik persoonlijk te gek. Het is een tijdloos nummer zonder al te veel YouTube of K3 invloeden. Een vrolijk nummer dat wij alle drie in ‘no time’ herkenden en dat in je hoofd blijft zitten. Hoewel die van ons bijna 1 is zag ik dat hij de muziek leuk vond. Wiebelen met die billen.

Het grootste voordeel van het verjaardagsliedje vind ik dat het geen jaartal bevat. Het is dus al leuk op iedere leeftijd en ik geloof goed dat ik dit nog ga draaien op zijn 4de verjaardag.

Hoewel ik geen fan ben van kindermuziek en voor mijn persoonlijke mening het slaapliedje net ‘te zoet’ was, vind ik het krijgen van een gepersonaliseerd liedje een leuk cadeau. Je hebt sowieso al een zwak voor die kleine en de factor aanstekelijkheid zorgt ervoor dat het liedje in je hoofd blijft hangen.  

Papa Nick heeft beide liedjes ook beluisterd en was erg positief. Het verjaardagsliedje sprong ook bij hem eruit. Maar ook het slaapliedje viel in goede smaak. De liedjes worden ingezongen door een prettige stem wat het fijn maakt om naar te luisteren. Een leuk verzonnen concept, leuk om zelf te kopen of om als cadeau te krijgen.

Win een gepersonaliseerd liedje voor je kleine vriend

In samenwerking met liedjemetnaam.nl mogen wij 10 keer een gepersonaliseerd slaap- of verjaardagsliedje weggeven. Wil jij net zoals wij je lief en je kind verrassen met een persoonlijk nummer, volg (like) dan Liedjemetnaam en Papavertelt en kijk op de Papavertelt facebookpagina hoe je zelf een liedje met naam kan winnen. Je kunt tot 18 december reageren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven