De privacy van mijn kind

Privacy en het bewaren van je eigen identiteit is een hot item op het moment. In deze post wil ik mijn mening over de privacy van mijn kind en ook de insteek van Papavertelt delen. Hoe kijk ik naar het delen van afbeeldingen op social media door mijzelf, de opvang, of zelfs mijn familie.

Delen van kinderfoto’s

Mijn kind is naast mijn vriendin mijn grootste liefde in mijn leven. Je doet er alles voor en je wilt dan ook dat het mannetje een zo’n leuk en goed mogelijke opvoeding kent. Je geniet van de vele momenten en je wilt deze dan ook graag delen. Social Media als Facebook en Instagram zijn hiervoor ideale platformen waarmee je makkelijk en snel aan familie en vrienden kan laten zien hoe je belhamel zijn eierkoek verorbert of de geitjes in de kinderboerderij aan het voeren is.
Waar zit dan ook het gevaar in deze acties?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Helaas zijn mijn vrienden en familie niet de enigen op internet en is het ook niet altijd makkelijk om spullen die eenmaal op internet staan echt te verwijderen. Mensen kunnen ongevraagd met de foto’s aan de haal gaan. Soms goedbedoeld, maar ook met rare ideeën.

Mijn kind op internet

Ik heb er samen met mijn vriendin voor gekozen om ons kind niet op internet te plaatsen. Wij werken allebei in een branche waarbij wij dagelijks te maken krijgen met impact van media op internet. Zo hebben wij de familie vertelt geen foto’s van ons menneke op internet te plaatsen. Ook de gastouder werkt hier aan mee en ik vind het ook een goede ontwikkeling dat alle scholen en kinderopvangcentra een social media beleid hanteren omtrent.

Ook ben ik van mening dat ik eigenlijk niets voor mijn kind kan spreken. Die jongen kan nog niet aangeven of hij zijn foto met een bepaalde filter op Instagram wil. Als die van ons oud genoeg is voor het fenomeen internet, leggen wij hem duidelijk uit wat de gevolgen kunnen zijn van deelname aan sociale media en mag hij zelf kiezen of hij met een foto op internet wil.

Foto’s van kinderen op Papavertelt

Voordat Nick en ik aan Papavertelt begonnen maakten wij duidelijk een afspraak over het gebruik van onze kinderen op de site. Op Papavertelt zul je geen foto’s aantreffen waarop onze kinderen herkenbaar staan. Geen leuke foto’s van zijn eerste hapje of een video van zijn eerste stapje. Nee, helaas moet je het op onze site doen met foto’s die wij creatief hebben gemaakt of hebben verkregen via een partnersite.

Wat is jullie mening hierover?

1 gedachte over “De privacy van mijn kind”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven