Zelfgemaakte Vissticks

Als kind vond ik vissticks altijd een feestje. Lekker! Helaas eet ik het tegenwoordig haast nooit meer omdat ik het idee heb dat het niet gezond is. Maar, onterecht! Als je ze zelf maakt zijn ze helemaal picobello. En, trouwens – als je ze koopt ook!

Ingrediënten

  • 3 blokken diepgevroren vis (ik had Kabeljauw, maar koolvis kan ook heel goed)
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels volkorenmeel
  • 4 eetlepels paneermeel
  • citroen
  • een Frituur

Bereidingswijze

Snij de vis in repen (zo van die typische visstick repen). Haal ze door de bloem. Vervolgens haal je ze door het ei en dan door het paneermeel. Je kan dan optioneel nog een keer ei en paneermeel erop doen, maar ik vind het korstje toen net iets te dik. Overigens, voor je gaat paneren kan je op de vis die jijzelf wil eten wat zout/peper doen. Maar dat hoeft niet, sausje erbij is ook al best lekker namelijk.  Frituur de vissticks op 180 graden 5 minuutjes.  Citroensap erop en klaar!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

O ja, het sausje voor iedereen die wél zoutig eet. In een kleine keukenmachine, blender, magic bullet of staafmixer mix je de yoghurt met de mayo, een handvol bieslook en een andere handvol peterselie, een halve rode ui, zout, peper, en een klein scheutje citroensap tot een glad sausje.

Ik serveer er een bonenmix bij met basilicum, citroensap en olijfolie. Da’s gewoon blikken opentrekken en bij elkaar gooien. Met tomaatjes nu nóg lekkerder.

Bonentip: lees je etiketten! Check welke het minste zout bevatten. Biologisch of A-merk betekent niet pre se minder/geen zout.

Kijk voor meer recepten of ideeën op https://www.instagram.com/prakkieineenzakkie/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven