Papa, wilde jij eigenlijk niet liever een jongetje?

Een gastblog van papa Bo

Toen mijn vrouw zwanger bleek te zijn, kwamen de vragen. “Hoe gaat het met de kleine? Hoe gaat het met mama? Hoop je op een jongetje of een meisje?” Waar de meeste mannen het politiek correcte antwoord gaven op die laatste vraag: “Maakt me niet uit, als het maar gezond is.” Deed ik dat niet: “Ik wil een jongen!”

Liever een jongen!

Allereerst: 90% van alle mannen willen liever een jongen dan een meisje. Je kunt je vrouw, moeder en collega’s voor de gek houden, maar mij niet. Als mannen onder elkaar zijn, komt de waarheid bijna altijd naar boven. In de kroeg, in de kantine, in het kleedlokaal, tijdens het fietsen.

Nou mijn vrouw, ouders en collega’s wisten vanaf dag één waar ze aan toe waren. “Ik hoop op een jongen!”

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De nub-theorie

Dan komt het moment dat je die belangrijke vraag van de verloskundige of gynaecoloog krijgt: “Willen jullie het geslacht al weten?” Nou reken maar!

Bij ons werd die vraag gesteld bij de 2e echo op 12 weken. Het was een Belgische gynaecoloog die het ons vroeg en de vraag kwam voor ons als een verassing. “Kunt u dat nu al zien dan?”

Bleek dat ons kindje precies goed lag en onze Belgische gynaecoloog aanhanger was van de nub-theorie. Op basis van die nub-theorie kijkt de gynaecoloog of verloskundige naar de echo en zoekt ze naar een uitsteeksel (nub) tussen de benen van de baby. Zij beoordeelt dan in welke hoek de nub staat ten opzichte van de ruggengraat en als dat 30 graden of groter is, dan groeit de nub uit tot een piemeltje.

Het is een jongen

“Ik denk dat het een jongetje is.” Halleluja. Geweldig. Het was eruit!

Maar dan wilde ik natuurlijk wel even weten hoe zeker ze daarvan was? “80% zeker”. Nou, dat kan niet meer misgaan.

Waarom liever een jongen?

Als eerste hopen we natuurlijk op een stamhouder, iemand die de goede naam van de familie voortzet. Daarnaast zitten wij vaders niet te wachten op van die jongens die later voor onze dochter aan de deur staan. En ‘last but not least’, wij willen als man straks lekker langs het voetbalveld staan. En dan vol trots tegen andere vaders vertellen hoe goed onze zoon wel niet kan voetballen. En als ie niet kan voetballen, hoe goed hij wel niet kan wielrennen. Dat is wat wij mannen willen! En dat kan niet met een meisje.

NIPT-test

Nou….. wij kregen toch een meisje! In de papieren die we kregen in week 14 naar aanleiding van de NIPT-test stond duidelijk: vrouwelijke foetus. Toen moest ik toch wel even slikken. Een meisje, hmmm…..

Hoe nu verder?

Inmiddels ben ik de trotse papa van een gezonde, mooie meid. Ik ben er dolgelukkig mee. Geen jongen, maar ach, wat mij het nog uit. Mijn dochter ‘kicks ass’! En wat nu als er straks van die pikkies aan de deur komen, of als je naar het voetbalveld gaat. Nou, geen probleem. Tegen de tijd dat mijn kindje de puber leeftijd heeft bereikt, zullen die gastjes met knikkende knietjes voor de deur staan, maar niet vanwege mij. Mijn dochter laat niet over zich heen lopen, en gaat zich al helemaal niet laten gebruiken door van die mannekes die maar op één ding uit zijn. Mijn dochter wordt een topper. Misschien op het voetbalveld, misschien op de fiets, misschien met muziek, misschien op school. Maakt me niks uit. Maar ik weet zeker dat ik straks (en nu natuurlijk ook al) met trots kan zeggen: “Die topper! Dat is mijn meissie!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven