Babyvoeding met polenta sperziebonen en rundvlees

Variatie in de koolhydraten vind ik belangrijk. Vandaar een experiment met maismeel, oftewel polenta. In Zwitserland eet je het met grote hoeveelheden smeuïge kaas en vettig vlees. Lekker. Maar goed, niks wat ik mijn heertje van (toen) negen maanden wilde voorschotelen. Dit prakje bevat één portie vlees afkomstig uit de runder basisbouillon. Heb je dat niet? Dan zou ik gewoon één flinke eetlepel rundergehakt meekoken met wat extra peper.  Voor dit prakje gebruikte ik:

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Ingrediënten

2 eetlepels polenta
150 gram diepvries sperziebonen
2 eetlepels draadjesvlees (zie recept basisbouillon rund) of anders 1 eetlepel rauw rundergehakt
200 milliliter water

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook. Voeg dan de sperziebonen en het vlees toe. Kook een kleine 10 minuten. Voeg dan de polenta toe. Die hoeft vaak maar heel even te hebben (check het pak!), daarom doe je deze er als laatste bij. Als alles gaar is, en er niet echt water meer te zien is, maak je er een prakkie van met de staafmixer. Te veel water kan je afgieten. Mocht het te droog zijn dan kan je altijd nog water toevoegen. Maar eenmaal gemixt dan wordt water er uithalen lastig 😀

Meer recepten van Pascale op https://www.instagram.com/prakkieineenzakkie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven