Papa Vertelt

Baby

Hoe een pasgeboren baby je leven omgooit

Het krijgen van een kind zet je leven overhoop. Het is een cliché dat ik veel gehoord heb, maar het is echt waar. Tijdens de kinderloze periode bouwen wij aan een regime dat bestaat uit vooral veel zekerheden en vaste gewoontes. De komst van een kleine baby verandert alles. Sommige van deze veranderingen zie je aankomen. Het niet meer doorslapen en vermoeid proberen je slaapuren te pakken is zeker een van de grootste, maar er zijn er ook een aantal die ik echt niet verwachte.

Eten op vaste tijden

Gedaan is het met het strakke regime van eten om exact kwart voor zes. De kleine bepaalt vooral wanneer mama zich moet melden voor de volgende borstvoeding. Doordat papa graag als familie wil eten houdt dit dan ook in dat er vaak geschoven wordt met het eetschema. Voor iemand die erg gehecht is aan een stabiel eetpatroon was dit voor mij flink schakelen. Ik kan het dan ook niet ontkennen dat er geen irritaties ontstonden toen mijn suikerspiegel onder zijn ideale niveau kwam.

Sporten en een pasgeboren baby

Voordat de kleine onze wereld (en tijd) innam was ik een zeer fanatiek hardloper. Lid van de club en tevens ook trainer. Drie keer per week maakte ik mijn kilometers met plezier. De komst van de baby heeft ervoor gezorgd dat ik bijna 2 maanden niet heb kunnen trainen. Of ik was te vermoeid vanwege de gebroken nachten. Of ik had geen zin omdat ik nog teveel moest wennen aan het nieuwe (on)gestructureerde bestaan.

Nu ben ik wel weer begonnen met opbouwende training en begint ook de lol weer terug te komen. Het heeft even geduurd, maar het is heerlijk om weer de schoenen aan te trekken en op een zondagmorgen een 15km over de hei te rennen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De tv krijgt weer meer aandacht

Het meest bizarre vind ik dat ik opeens veeeeeeel meer tv kijk. Keek ik voorheen maar enkele uren per week, merk ik nu dat ik steeds beter weet wat er op komt. Ik volg dan ook niet meer alleen Top Gear, maar kijk nu ook old time favorites als ‘Vier handen op 1 buik’ ‘Tussen kunst en kitch’ en ‘Bed and breakfast’.. Noem mij oubollig, maar relaxt is het wel.

Is het aanpassen naar de baby vervelend

Toen wij bewust gekozen hadden om te beginnen aan het familieleven waren wij er ons beiden van bewust dat dit zeker een nieuwe fase van ons leven was. Hoewel iedereen je verteld dat het een ware impact is op je leven kun je dit pas geloven als je het zelf ervaart. Mijn conditie moet ik weer opbouwen, Slaap is een schaars goed en het is gewoon zo dat je meer luiertijd verkrijgt ten koste van je vroegere productiviteit.

Het familieleven compenseert wel. De verantwoording, de liefde en het ‘nieuwe’ maakt dit echt tot een 2de fase van ons leven. Een tweede fase waar ook wij weer onze gang zullen vinden.

Leave A Comment