Het eerste weekend weg zonder baby

Papa, waar ga jij naartoe dit weekend

Afgelopen weekend zijn mijn vriendin en ik voor het eerst weggeweest zonder onze kleine vriend. Spannend, want hij gaat twee nachten logeren bij opa en oma. Zal hij het volhouden en zullen wij het volhouden. krijgen wij heimwee of voelen wij ons schuldig dat we hem weinig gemist hebben? mijn ervaringen…

Vriendenweekend

Ieder jaar gaan wij in mei op vriendenweekend. Een weekend vol gezelligheid, activiteiten en een hoop lol. Een weekend dat bij ons vaststaat en dat wij nooit missen. Dit jaar was het echter anders. Sinds dit jaar spreken wij niet meer van stelletje, maar over gezin. De komst van onze kleine zorgt ervoor dat steeds meer keuze moeten worden gemaakt en dat het onvermijdelijke komt. Het eerste weekend zonder je baby.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Spanning

Al voor de geboorte van onze kleine hebben wij ervoor gekozen om toch te bevestigen dat wij mee willen. Nog niet wetende hoe de kleine het zal doen begon de spanning zich al enkele weken op te bouwen. “hij slaapt nu eindelijk door, hoe zal hij het bij opa en oma doen? Hoe zal het gaan met de voedingen en gemakkelijk zal het zijn om op locatie te kunnen kolven?” Allemaal vragen die door ons hoofd gingen. Om toch vrede in ons hoofd te krijgen is alles wel goed doorgesproken. De paklijst voor naar opa en oma, scenario’s waarin het niet lukt met de voedingen en het scenario van gewoon het missen van je kleine zijn allen de revue gepasseerd.

In de praktijk bleek het allemaal super goed uit te pakken. Na onze kleine bij opa en oma gebracht te hebben, tezamen met al zijn spullen en een uitgebreide lijst met instructies over voeding, slapen en zelf slaapliedjes zijn wij gerust vertrokken naar de locatie.

Misschien is het ook wel makkelijker om zo’n kleine nu een weekend alleen te laten. Ik geloof dat dit moeilijker wordt naarmate ze meer besef van tijd krijgen.

Schuldgevoel

Het weekend verliep super. Drie volle dagen met gezelligheid op een toplocatie gingen zo voorbij. hoewel we wel aan onze rakker dachten en blij waren met alle foto’s die opa en oma doorstuurden, hebben wij geen moment de gedachte gehad om het weekend af te breken en de kleine op te halen. Misschien ook wel omdat alles goed verliep. Hij sliep goed door, was vrolijk en opa en oma zijn ervaren rotten in het opvoeden van kinderen en kleinkinderen.

Ook het feit dat wij meer dan twee uur rijden verwijderd waren heeft denk ik meegeholpen. Het was namelijk niet zo dat wij even heen en weer kunnen rijden. DIt is dan ook een tip die ik wil meegeven aan iedereen die zijn eerste weekend zonder baby weggaat. Blijf niet te dicht in de buurt.

We hielden er bijna een schuldgevoel aan over dat het allemaal zo makkelijk was gegaan en dat heimwee/gemis niet aanwezig was. Op sommige momenten kon ik zelfs genieten van het feit dat hij niet aanwezig was. ongestoord kunnen genieten van het eerste kopje koffie terwijl de rest van de vriendengroep nog sliep was dan ook gelukzalig. (zie foto hierboven)

Natuurlijk was het weerzien heerlijk en kan ik het niet ontkennen dat ik hem extra geknuffeld heb.

Allemaal dus spanning voor niets….

Hebben jullie nog ervaringen met het eerste weekend zonder baby? we horen het graag.

2 gedachten over “Het eerste weekend weg zonder baby”

  1. Michael Hollanders

    Haha, mooi geschreven Thijs, en herkenbaar. En idd lekker als de koffie weer op de juiste temperatuur gedronken kan worden in plaats van lauw… Cheers ☕️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven