Papa. Wij gaan met korting naar Center Parcs!

De ervaringen van een midweek Center Parcs met een baby van 4 maanden.

Als kersvers gezin krijg je een stortvloed aan aanbiedingen en voordelen naar je hoofd gegooid. Je kunt een tiental babyboxen ophalen bij verschillende kruideniers en babywinkel. Je kunt je abonneren op verschillende magazines voor jonge ouders. Je kunt zelfs korting krijgen op spirituele sessies voor je gehele gezin. (zat ik echt op te wachten 🙂 )

Een van de meest bekende kortingen is de 50% kortingsbon die je krijg van Center Parcs. Nu waren wij met onze kleine toe aan een week eruit en hebben wij besloten om samen met schoonbroer en zus (ook met een baby van 4 maanden) in te gaan op deze aanbieding.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Kortingsbon Center Parcs

De kortingsbon van Center Parcs valt volgens mij binnen bij elke nieuwe geboorte en geeft dus recht op 50% korting. Deze bon is niet volledig zonder uitzonderingen. Zo is de bon alleen geldig voor een weekend of midweek in bepaalde parken, bepaalde huisjes en buiten de schoolvakanties. 

Met alle korting waren wij voor een midweek in Heijderbos een 350 euro kwijt. Een schappelijk prijsje waar weinig over te zeggen valt.

Twee volle auto’s met spullen

Dan denk je het goed geregeld te hebben. We hebben een leuk huisje geboekt met bedlinnen en complete inrichting. Dan denk je dat je niet zoveel hoeft mee te nemen. Nou, dat viel toch tegen. Omdat je niet kan wassen en die kleine stiekem veel verbruikt zaten twee grote auto’s tot de nok toe volgeladen met spullen. Speelkleden, luiers, speelgoed, kleding, verschoningskussen, kinderlinnen, etc. etc… teveel om op te noemen. En dan waren wij zeker niet de enigen. Omdat iedereen tegelijk komt inchecken zie je gezinnen met gigantische stationwagons  en dakkoffers helemaal vol. Het zal er wel allemaal bij horen.

Over het huisje waren wij niet te spreken. Kortgezegd was het vooral oude meuk met een slecht werkende vaatwasser dat schoongemaakt was door een dame die echt volgens een te strak schema de huizen moet poetsen. Het ergste was misschien nog wel het extra kinderbedje (waarvoor extra betaald) dat meer leek op een hondenbench dan op een slaapplek voor een van onze baby’s. Blij dat we dan toch een extra campingbedje hebben meegenomen in onze overvolle auto. Toch goud om te hebben zo’n ding. 

Faciliteiten bij ten top. Maar gebruik je ze wel?

Eenmaal gesetteld en wel was het tijd om het park eens te gaan verkennen. Waar liggen alle faciliteiten en van welke gaan wij de komende dagen allemaal gebruik maken? De faciliteiten op het Heijderbos waren legio en allen in een zeer nette staat (dit in contrast met het huisje). Eten, drinken zwemmen, bowlen, paintball, fietsen. Teveel om op te noemen.

We hebben zeker lekker gezwommen. De kleintjes vinden zwemmen te gek (al maakt de grootte van het bad niet uit) en hebben zich dan ook een half uur maximaal vermaakt waarna ze kapot waren. Ook het babyzwemmen onder begeleiding was een succes. Het eten in het restaurant was goed en ook de bediening kwam ervaren over. Gooi bij bovenstaande activiteiten nog het dagelijkse bezoek aan de supermarkt voor de broodjes en een leuke sessie midgetgolf, en je hebt een totaal lijstje van alle parkfaciliteiten die wij gebruikt hebben. 

Conclusie

Uiteindelijk hebben wij dus maar weinig gebruik gemaakt van de faciliteiten. Faciliteiten waarvoor je betaalt. Het feit dat de kleintjes op tijd moeten eten en slapen zorgt er voor dat  je veel meer tijd doorbrengt in het (zeer beperkte) huisje. Wij hebben dan ook besloten om de volgende keren geen park dat leunt op faciliteiten meer aan te doen. De kleintjes hebben er weinig tot niets aan en je kan dan beter investeren in meer luxe in het huisje.

Voor de komende vakantie hebben wij gekozen voor een leuk vrijstaand luxe huisje met wasmachine, droger, sauna, grote veranda, kachel, bbq en een groot grasveld rondom waar ik wel een zwembadje op kan zetten. Zo kunnen wij meer van de avonden en het huisje genieten door lekker te koken en te borrelen in een luxere omgeving voor de ouders. Die kleine van ons maakt het de komende 1,5 jaar nog niet uit.

Wat zijn jullie ervaringen met de eerste vakantie bij Center Parcs of een soortgelijk park? Lees verder ook het toffe Blog van hoe papa Nick zijn eerste vakantie met de kleine baby naar het buitenland ervoer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven