Papa, mijn sok is kwijt

Verloren sokken, Ik snap er helemaal niets van. Sokken verdwijnen in ons appartement als koekjes uit de koektrommel. Onze woning is als ware een weeshuis voor sokken. Grote, kleine, bonte, lange en korte. Een weeshuis zonder discriminatie. Graag deel ik met jullie mijn frustraties en ervaringen in dit weeshuis van verloren sokken.

Waar gaan alle verloren sokken naartoe?

Als je vraagt waar alle verloren sokken te vinden zijn, krijg ik vaak het antwoord dat ik moet gaan zoeken in en nabij de wasmachine. Nu is het blijkbaar bewezen dat wasmachines inderdaad sokken kunnen opeten (zie video onder deze post), maar het gros van de verloren sokken weet zich in ons appartement te  verstoppen op plaatsen waar ze dagen tot weken kunnen recreëren.

Een verklaring is dat ik mijn vuile kleren direct in de wasmand stop, maar dat ik sokken nog wel eens op de meest rare plaatsen wil uittrekken. Ik heb al sokken gevonden bij de koelkast, op het toilet, onder de eettafel en natuurlijk onder de bank. De bank is waarschijnlijk ook de beste verstopplek. Ik probeer iets aan deze gewoonten te doen, maar na iedere was komen er toch weer enkele weessokken bij.

Aangezien ik iedere dag schone sokken en ondergoed wil dragen snap je ook wel dat mijn sokkenla uitpuilt en dat hij regelmatig wordt aangevuld met nieuwe complete setjes.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Niet alleen de sokken van papa verdwijnen

Nu weet ik ongeveer waarheen mijn sokken verdwijnen, maar het probleem is dat ook mama en de kleine het talent hebben. Vooral die kleine muppet van mij heeft nogal het talent om in een onbewaakt moment zo te spartelen dat papa en mama geen idee hebben waarom hij nu weer maar 1 sok aan heeft. Het is dan ook al enkele keren voorgekomen dat de kleine met twee verschillende sokken de dag is doorgekomen.. Gelukkig zijn nieuwe babysokken snel gevonden.

Mama is in de familie degene die de minste verliest. Misschien moet ik toch maar meer gaan luisteren 🙂

Van papavertelt collega Nick kreeg ik de tip om alle sokken mee te wassen in een waszak. zo houdt je ze bij elkaar en is de kans dat ze verdwijnen minder groot. Het nadeel is wel dat ik ze dan weer iedere keer moet sorteren.

Wat kan ik aan de verloren sokken doen

  • De wasmachine beter controleren
  • De sokken wassen in een waszak
  • Het gespartel van de kleine in de gaten houden (of zijn sokken beter vastzetten)
  • Altijd op dezelfde plek mijn sokken uit doen

Hebben jullie nog tips om ervoor te zorgen dat ons weeshuis van sokken een stuk kleiner wordt?

4 gedachten over “Papa, mijn sok is kwijt”

  1. Bij ons heeft ieder zijn eigen waszak voor de sokken. Daar worden ze dus ook verzameld (vaste plek ;-)) en gaan zo de was in. Ook héél handig met opruimen, zeker als zoonlief straks bijna dezelfde maat sokken heeft en alle zwarte sokken toch echt op elkaar lijken……

  2. Tip van een ervaringsdeskundige: babysokjes even vastzetten met een haarelastiekje. Knelt niet zo hard dat de voetjes eraf vallen, maar precies hard genoeg dat de sokjes blijven zitten. Althans: iets vaker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven