Papa, gaan wij naar het Nijntje Museum?

Als afsluitend uitstapje na de kerstvakantie besloten wij het Nijntje Museum in Utrecht te bezoeken. Samenvattend. Het Nijntje Museum is een prachtige belevenis voor de kleine dreumes en op drukke dagen een geweldige test voor het ouderlijk ‘zen’ gevoel van papa.

Meer een experience dan een museum

De naam museum vind ik niet echt passend bij het Nijntje Museum. Bij een museum over nijntje verwacht ik een waar archief aan relikwieën en uitgebreide teksten over de familie Pluis door de jaren heen. Hoewel er wel relikwieën in de vorm van speelgoed, boekjes en beeldmateriaal te vinden is, past het woord experience veel beter bij het Nijntje Museum. 

Het “museum” bestaat uit een 7-tal verschillende zalen met ieder zijn eigen thema. Zo is er bijvoorbeeld Het huis van Nijntje, Bij de dokter, In het verkeer en De dierentuin. Allemaal ruimtes die 100% de Dick Bruna sfeer uitademen. Ken je de boekjes, dan voel je je thuis 🙂

Een mooi voorbeeld is de eerste ruimte. Het huis van Nijntje. Een prachtig 2-verdiepingen tellend huisje gemaakt voor de kleine mens. Het plafond is namelijk maar 1,50mtr hoog. In dit huisje kon onze kleine los in de badkamer, keuken, slaapkamer en zelfs het timmerhok. Allemaal op de hoogte van onze kleine vriend en door papa en mama mooi te aanschouwen dankzij de transparante muren. 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Druk (voor papa dan) 

Het was druk in het Nijntje Museum en hoewel mama en de kleine er geen last van hadden was het voor papa toch wel pittig. Ik heb de gewoonte om alles in de gaten te houden en dit was een beetje to much. Met zo veel ouders, kinderen en dan natuurlijk die van ons was het jammer dat het museum niet echt een vluchthaven in de vorm van een koffiecorner kent. Er is wel een picknickplaats middenin het museum, maar dankzij de vele schuine hellingen en trappen was dit ook weer een waar speelparadijs voor de dabbers. 

Voor kinderen van welke leeftijd is het Nijntje Museum leuk? Als je dit aan mij vraagt denk ik voor kinderen tussen de (bijna) 2 en 4 jaar. Daarna verwacht ik dat de liefde voor deze witte konijnenfamilie is afgenomen en de kinderen toe zijn aan iets stoerders. 

Nijntje Museum Spelen

Met de auto of met de trein naar Utrecht 

Parkeren in het centrum van Utrecht is niet goedkoop en het is ook niet de leukste stad om door te rijden. Als zuiderlingen hebben wij ook gekeken naar een oplossing met het openbaar vervoer (bus, trein, bus), maar er moet heel veel gebeuren om dat interessanter te maken om met 7 personen vanuit Eindhoven naar Utrecht te reizen met de trein. Dan maar met de auto. Met twee auto’s hebben wij geparkeerd bij P+R Utrecht Science Park waar we voor €5,- per auto de gehele dag kunnen parkeren met gebruik van het Utrechtse openbaar vervoer inbegrepen.

Vanuit de P+R konden wij gemakkelijk met 2 bussen tot de ingang van het Nijntje Museum geraken. Goed geregeld toch?

Leuke combinatie met het spoorwegmuseum 

Op loopafstand van het Nijntje Museum bevindt zich het Spoorwegmuseum. Een leuke combinatie die wij niet hebben gemaakt. Met twee kindjes van net geen twee jaren oud is deze dubbele afspraak nog teveel van het goede. 

Ik heb vernomen van vrienden en kennissen dat het Spoorwegmuseum een heel leuk uitje is voor de wat oudere kids en is er dan ook zeker een die wij nog gaan invullen. Misschien dat Papa Nick er wel over wil schrijven? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven