Papa. Wat ga jij doen op wintersport

Alleen op vakantie zonder je vriendin/vrouw en kind (vriendenweekend Rotterdam niet meegeteld). Dit jaar was het zover. Voor de eerste keer ging ik 4 nachten weg van mijn familie. 5 dagen naar het Oostenrijkse Ischgl waar dit jaar een belachelijke lading sneeuw was gevallen. De eerste vakantie alleen zonder familie. Hoe is het mij bevallen en wat verwonderde mij

Afscheid nemen

Afscheid nemen bestaat niet zingt dhr. M. Borsato, maar ik heb nog nooit zoveel zenuwen gehad voor een vakantie als deze. De extreem slechte weersomstandigheden in Oostenrijk, het lange reizen en de vraag of alles wel goed gaat spookte al enkele dagen door mijn hoofd. Ik was dan ook blij dat ik in de ochtend nog even kon spelen en knuffelen met mijn kleine vriend.

Onderweg ging het allemaal goed en ging de focus als snel naar de de reis en reisgenoten. Alles verliep vlot en na een voorspoedige 10 uur reizen kon ik het thuisfront bellen dat alles goed gegaan was.   

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Videobellen met je kind en vriendin

Waar ik normaal genoeg hebt aan 10 minuten appen of bellen op een dag hebben wij deze vakantie gebruik van videobellen via Whatsapp. Ik merkte dat ik toch nog contact wilde hebben met mijn kleine vriend en via de mobiele telefoon is het vaak eenrichtingsverkeer. Zo nu en dan komt er een “bah” of “prrrrrbllll” uit, maar spraakzamer dan dit wordt hij nog niet echt over de telefoon.

Videobellen gaf mij net dat extraatje. Het gezicht zien van je kleine baby als hij je gezicht ziet is en blijft goud waard en je merkt dat de kleine ook meer reageert op de grimassen die papa allemaal uit zijn mouw schudt na een dagje op de lange latten.

De aandachtsspanne van de kleine blijft niet groot en je mag blij zijn als hij het twee minuten volhoudt. Twee minuten die wel de moeite waard zijn.

Rust

4 Nachten weg zonder je familie geeft je wel 1 hele grote kans. Het pakken van je rust en het inhalen van de gemiste slaapuren. Ik merkte dat ik de weken vooraf slaaptekort had opgebouwd en dit kwam er dan na een dag skiën gelijk uit. De Apres Ski was loodzwaar en ik hunkerde diverse malen al om 20:30 naar mijn niet zo comfortabele Oostenrijkse bedje. Helaas kon ik niet volledig bijslapen aangezien wij nogal van de “eerste lift” zijn en ik mij als een Padre Familias heb opgesteld om iedere ochtend het ontbijt te verzorgen.

Lekker was het wel om gewoon een paar ochtenden wakker te worden met een totaal ander stramien. Geen flesje, geen luier, geen gehuil.. gewoon rust (en enkele koppen met katers).

Weerzien

Nadat de weg weer vrij was gemaakt door het indrukwekkende sneeuwruimdiensten van Ischgl mochten wij naar huis en om 23:45 was dan het moment van thuiskomst. Na eerst de vriendin begroet en geknuffeld te hebben kon ik mij niet bedwingen om, met alle risico’s van die toch de slaapkamerdeur van de kleine vriend te openen. Wat een heerlijk aangezicht als je de dat hummeltje weer ziet. De liefde voor je kind is en blijft iets machtigs. De trots en het gevoel wat je dan voelt is onbeschrijfelijk. Ik denk dan ook dat alle papa’s dit moment wel herkennen. Een aantal dagen weg is lekker, maar die kleine weer zien is ook een van de mooie momenten van een vakantie zonder familie.

Meer vakantieverhalen:
Op vakantie met een baby. Volledig tot rust komen? No Way!
Papa, gaan we op vakantie? (update)
Papa. Wij gaan met korting naar Center Parcs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven