Papa, vieren wij Vaderdag?

Vaderdag en alle andere ‘speciale’ dagen
Over twee weken is het weer vaderdag. Een dag waarbij alle vaders extra in het zonnetje gezet worden. Dit jaar mag ik, als kersverse vader ook aanspraak maken op alle aandacht die ik behoor te krijgen op deze speciale dag. Echter zit ik meer met een dubbelzinnig gevoel over het vieren van deze ‘speciale dagen’.

Allemaal commercie

Vanuit mijn opvoeding heb ik nooit waarde gehecht aan de ‘speciale’ feestdagen die wij allemaal vieren. Moederdag, Vaderdag, Valentijnsdag, Halloween. Het zijn allemaal dagen die door de commercie in het leven zijn geroepen. Waarom moeten er speciale dagen zijn om mensen extra aandacht te geven. Het is bijna alsof het dan op andere dagen niet mag. Je gaat in maart toch ook niet wachten op Valentijnsdag, (februari) om je grote liefde een kaart te sturen?

Ook met moeder- en vaderdag heb ik hetzelfde issue. Het is toch niet zo dat je moet wachten op die speciale dag om mama of papa in het zonnetje te zetten met een leuk cadeau, eten op bed of een mooi knutselwerkje?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nu vind ik het top om als kersverse vader een knutselwerkje van mijn zoon te mogen ontvangen. Met alle liefde hang ik de afdruk van zijn handje op de koelkast of de deur van de wc (waar wij alle tekeningen ophangen). Ook het krijgen van een cadeau is iets wat ik nooit zal afkeuren.

Hoewel het uiteindelijk altijd leuk is om in het zonnetje gezet te worden, ga ik in mijn familie niet vaderdag promoten. Zoals wij op onze cadeaus voor papa’s pagina ook vermelden. Het is altijd leuk om in het zonnetje gezet te worden. Juist wanneer je het niet verwacht.

Vorige week ben ik al verrast door het krijgen van een abonnement op de Donald Duck. Een cadeau waar papa en later ook de kleine veel plezier van zal hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven